Drupal 8 beschikbaar

Meer dan 200 nieuwe functies in Drupal 8

Op 19 november is het lang verwachte Drupal 8 gelanceerd. Drupal 8 is niet alleen mobielvriendelijk, het is mobiel first. Responsive design is in alle onderdelen van het systeem doorgevoerd. Zelfs de beheerpagina’s zijn op mobiele apparaten te gebruiken.

Het aanpassen van teksten gaat sneller. Hiervoor hoeft niet eerst een beheerpagina geopend te worden, je kunt direct inline aanpassingen doorvoeren. Het onderdeel velden voor formulieren is stuk eenvoudiger geworden.

Door goed gebruik van HTML5 is de vindbaarheid voor zoekmachines verbeterd. 

Meertaligheid heeft ook een flinke update gekregen. Zo is nu niet alleen de content vertaalbaar maar ook alle systeeminstellingen. Daarnaast worden nu ook de rechts-naar-links als de links-naar-rechts talen (Hebreeuws en Arabisch) goed ondersteund.

Is jouw website nog niet mobielvriendelijk of werk je nog met een wat verouderd websysteem? Dan is het nú het moment om over te gaan naar Drupal 8. Updaten naar deze nieuwe Drupalversie gebeurt niet automatisch, maar kan wel interessant voor je zijn.

Kan ik overstappen van Drupal 7 naar Drupal 8? En hoe gaat het met Drupal 6?

Ja, je kunt zeker overstappen. Maar aangezien versie 8 net beschikbaar is zul je goed moeten kijken of het nut heeft. Niet alle modules zijn nog beschikbaar voor versie 8 en dus hangt het sterk van je site af of een overstap kan en nu al verstandig is. Drupal 7 blijft nog geruime tijd ondersteund.

Bij een overgang van Drupal 6 heb je de keuze om naar 7 over te stappen of direct naar Drupal 8. Drupal 6 zal namelijk nog maar 3 maanden ondersteund worden in de community. Het risico is dat je na deze 3 maanden geen goede support of updates meer kunt doen aan je bestaande site, shop of intranet. Wij helpen je met het uitwerken van deze keuzes en kunnen een Drupal scan doen om dit voor je vast te stellen.

Neem contact met ons op via telefoon: 030 267 67 37