Webshops

Webwinkels zijn erg populair, en niet voor niets. Het is goedkoper en eenvoudiger op te zetten dan een echte winkel. Toch zijn er een paar zaken om over na te denken voordat u begint met een webwinkel:

- Wegen de kosten op tegen de baten?
- Wat wordt het zoekmachinemarketing-/reclamebudget?
- Ga ik gebruik maken van Sociale Media?

Magento

Magento is een open source webwinkelsysteem met oneindig veel mogelijkheden en 's werelds populairste E-commerce platform.

Vooral door gebruikersgemak en de vele functies is Magento een ongeƫvenaarde webshop applicatie.

Feiten & cijfers over Magento:

Er zijn nu wereldwijd ruim 200.000 webwinkels die op de software van Magento draaien De gezamenlijke omzet van Magento webwinkels is meer dan 25 miljard dollar per jaar Momenteel is de webwinkel software meer dan 3 miljoen keer gedownload (meer dan 5000 downloads per dag) In Google wordt wereldwijd vaker gezocht op het woord Magento dan op het woord webshop

Shopware Dashboard

SHOPWARE

Shopware, een open source webwinkel pakket, is relatief nieuw op de Nederlandse markt. Het is bedacht in Duitsland en ze proberen inmiddels ook de Nederlandse markt te veroveren. Voordeel hiervan is dat de software ingericht is op de Nederlandse markt, o.a. in het Nederlands beschikbaar, standaard iDEAL integratie en Thuiswinkel pre-certified. Het is ook mogelijk om vanuit Magento en Prestashop over te stappen naar dit systeem, vanwege een geavanceerde migratietool. De Shopware migratie-plug-in kan automatisch de gegevens van uw huidige webshopsoftware importeren in Shopware. De Admin-omgeving is eenvoudig te begrijpen en het is zelfs vrij eenvoudig om de homepage volledig anders in te richten door middel van drag-and-drop (sleur-en-pleur).