Webshops

Webwinkels zijn erg populair, en niet voor niets. Het is goedkoper en eenvoudiger op te zetten dan een echte winkel. Toch zijn er een paar zaken om over na te denken voordat u begint met een webwinkel:

- Wegen de kosten op tegen de baten?
- Wat wordt het zoekmachinemarketing-/reclamebudget?
- Ga ik gebruik maken van Sociale Media?

Magento

Magento is een open source webwinkelsysteem met oneindig veel mogelijkheden en 's werelds populairste E-commerce platform. Meer dan 315.000 developers werken in de Magento Community en daarmee is Magento het meest populaire webshop software ter wererld. Het platform van Magento wordt door ons zowel voor B2C als voor B2B ingezet. De laatste jaren ontwikkelt Magento steeds meer extensies voor de B2B markt om hier een juiste shopbeleving te creëren, afgestemd op de zakelijke webshop klant.

Vooral door gebruikersgemak en de vele functies is Magento een ongeëvenaarde webshop applicatie.

 

Feiten & cijfers over Magento:

Er zijn nu wereldwijd ruim 200.000 webwinkels die op de software van Magento draaien. De gezamenlijke omzet van Magento webwinkels is meer dan 155 miljard dollar per jaar Momenteel is de webwinkel software meer dan 3 miljoen keer gedownload (meer dan 5000 downloads per dag). Recentelijk werd bekend dat softwarebedrijf Adobe (bekend van de designsoftware zoals Photoshop en Indesign) Magento graag wil overnemen.

Shopware Dashboard

SHOPWARE

Shopware, een open source webwinkel pakket, is relatief nieuw op de Nederlandse markt. Het is bedacht in Duitsland en ze proberen inmiddels ook de Nederlandse markt te veroveren. Voordeel hiervan is dat de software ingericht is op de Nederlandse markt, o.a. in het Nederlands beschikbaar, standaard iDEAL integratie en Thuiswinkel pre-certified. Het is ook mogelijk om vanuit Magento en Prestashop over te stappen naar dit systeem, vanwege een geavanceerde migratietool. De Shopware migratie-plug-in kan automatisch de gegevens van uw huidige webshopsoftware importeren in Shopware. De Admin-omgeving is eenvoudig te begrijpen en het is zelfs vrij eenvoudig om de homepage volledig anders in te richten door middel van drag-and-drop (sleur-en-pleur).